Posted on: 2 svibnja, 2020 Posted by: Petra Novak Comments: 0

Visoki krvni tlak je čest kardiovaskularni poremećaj. Obično je krvni tlak – tlak krvi u arterijama – oko 12/8 cmHg (centimetara žive). Prvi broj odgovara krvnom tlaku izmjerenom u fazi opuštanja srca (dijastolički tlak). Druga znamenka, mjerenju mjerenju tijekom faze kontrakcije srca (sistolički tlak).

Krvni tlak varira tijekom dana. U situacijama stresa ili intenzivnih emocija, prirodno se diže. Kada krvni tlak ostane trajno visok, iznad 14/9 cmHg, naziva se hipertenzijom. Ne liječena, hipertenzija može uzrokovati mnoge komplikacije: moždani udar, infarkt, zatajenje srca ili bubrega, retinopatiju, arteriosklerozu, erektilnu disfunkciju …

U 90% slučajeva uzrok hipertenzije nije poznat. Ali znamo da su uključeni starost, nasljedstvo, nedostatak vježbanja ili čak prekomjerna težina … Rijeđe je hipertenzija sekundarna bolest ili uzimanje lijekova (protuupalni lijekovi, bronhodilatatora itd.).

Tijekom trudnoće može se razviti i hipertenzija. To se naziva “gestacijska hipertenzija”. Ovu hipertenziju treba pratiti jer može uzrokovati probleme tijekom porođaja.

Visoki krvni tlak obično nije popraćen nikakvim simptomima, zbog čega ga zovu “tihi ubojica”. Trećina hipertenzivnih osoba ignorira njihovo stanje. Međutim, kod osoba s hipertenzijom mogu postojati neki znakovi:

 • Lupanje srca
 • Umor, pospanost
 • Vrtoglavica
 • Problemi s vidom (mutno pred očima)
 • Nervoza
 • Glavobolje
 • Zvuči u ušima
 • Krvari iz nosa
 • Mučnina ili povraćanje
 • Umor ili trnce u rukama i nogama

Preporučuje se mjerenje krvnog tlaka 1 do 2 puta tjedno pomoću monitora krvnog tlaka. Da biste to učinili, možete dobiti uređaj koji će se najprije provjeriti u klinici kako bi se osigurala njegova točnost. Pri svakom čitanju zapišite dobivene vrijednosti i o sljedećem posjetu obavijestite svog liječnika. Nakon što se pritisak stabilizira, može se mjeriti rjeđe, ili jednostavno možete započeti sa primjenom Hypertea.

Hypertea – Što je i kako djeluje?

Ako imate visoki krvni tlak, vjerovatno je da ćete htjeti isprobati prirodne metode prije nego se oslanjate na lijekove i na recepte. Dobra vijest je da Hypertea čaj može biti savršen partner za smanjenje krvnog tlaka u kombinaciji s pravilnom prehranom i tjelesnim aktivnostima. Ono što karakteriše ovaj čaj jeste da od prve upotrebe normalizuje pritisak i smanjuje rizik od moždanog udara i infarkta.

Pijenje Hypertea može pružiti blagotvorno zdravlje srca. Pokazalo se da je antioksidans u sastavu ovog čaju smanjuje sužavanje i stvrdnjavanje arterija inhibirajući migraciju stanica glatkih mišića unutar aorte. Hypertea čaj pomaže i inhibirajući aktivnost enzima odgovornih za kardiovaskularne bolesti.

Hypertea djeluje u 3 jednostavna koraka:

 1. Normalizira krvni tlak za 6 sati zbog bioflavonoide
 2. Obnavlja tonus i elastičnost krvnih sudova za 1 treman
 3. Bezbjedan za svaku dob, dobro u 1, 2 i 3 faze hipertenzije

Kako se koristi Hypertea čaj i iskustva korisnika u BiH?

Čaj za visok krvni pritisak Hypertea se koristi u 3 jednostavna koraka:

 1. Prelijte 1 čajnu kašiku čaja s 200 ml vode i prokuhajte.
 2. Dobijeni napitak procijedite.
 3. Piti 3 puta dnevno poslije obroka bez dodavanja šećera.

Shvatila sam da povišen pritisak dovodi do ishemijskog moždanog udara – infarkta mozga – pošto sam vidjela kako se to dogodilo mojoj sestri. Doktori su joj spasili život, ali nije se u potpunosti oporavila. Kada sam se ja po prvi put suočila s ovom bolešću, već sam bila svjesna nekih trikova i znala sam da treba tražiti biljne preparate. Moja doktorica, mudra žena, propisala mi je Hypertea. Zahvalna sam joj. Prošle su 4 godine i više nemam hipertenziju. Sad sam potpuno zdrava osoba koja se ne boji infarkta ili moždanog udara. Brinite se o svome zdravlju!

Belma

Prije nekoliko godina išla sam na liječenje u Tuzlu. Tamo su sprovodili istraživanje o novom preparatu protiv hipertenzije. Naravno da sam se bojala. Ali šta sam drugo mogla uraditi? Nijedan drugi lijek mi nije pomagao, pa sam odlučila probati. Srećom, bila sam u grupi koja je dobijala Hypertea, a ne placebo. Nakon dva sata, pritisak mi se normalizirao. Postupno sam se počela osjećati mnogo bolje! Mnogo mi je drago što sam učestvovala u istraživanju ovog lijeka. Moj pritisak je sad u redu.

Lejla

Imam 51 godinu. Prije tri godine sam dobio dijagnozu hipertenzije u našoj bolnici. Šum na srcu i tako dalje. Patio sam, ali ništa nisam uradio povodom toga. Prije šest mjeseci, sudeći po svim znacima, imao sam mikro moždani udar. Onda sam se uspaničio, ali sam odbio piti pilule koje su mi propisali. Na sreću, naišao sam na starog prijatelja koji mi je predložio Hypertea. Sad, kao što možete pogoditi, me NIŠTA ne muči. Pritisak mi je normalan, zdrav sam kao dren!

Abdulah

Hypertea čaj cijena u apotekama i gdje kupiti u BiH?

Obzirom da je količina Hypertea čaja ograničena, trenutno ovaj čaj nije moguće nabaviti u apotekama u BiH. Čaj se isključivo može poručiti putem stranice proizvođača i nikako drugačije. Cijena ovog čaja je 110km ali klikom na dugme sebi možete osigurati popust od 50% i naručiti orginalni čaj Hypertea.