Posted on: 14 listopada, 2021 Posted by: Petra Novak Comments: 0

Bol u zglobovima (ponekad se naziva i poliartralgija) može imati više uzroka. U pravilu opravdavaju liječničke konzultacije ako su intenzivne ili se često vraćaju. Kada su povezani s prethodno dijagnosticiranim zdravstvenim problemom, mogu se riješiti samoliječenjem prema savjetu liječnika.

Bol za koju se čini da potječe iz zgloba ponekad može potjecati iz strukture izvan zgloba, poput ligamenta, tetive ili mišića. To može bit na primjer bursitis ili tendonitis.

Istinska bol u zglobovima (artralgija) može, ali i ne mora biti popraćena upalom zglobova (artritis). Najčešći simptom upale zglobova je bol. Upaljeni zglob također može biti vruć i natečen, a rjeđe koža koja ga prekriva može biti crvena. Artritis može zahvatiti samo zglobove udova ili i one u središnjem dijelu kostura, poput kralježnice ili zdjelice. Bol se može pojaviti samo pri kretanju zgloba ili biti prisutna u mirovanju. Mogu postojati i drugi simptomi poput osipa, groznice, bolova u očima ili čireva u ustima, ovisno o uzroku boli u zglobovima.

Različiti poremećaji imaju tendenciju utjecati na različit broj zglobova. Zato liječnici obično ne uzimaju u obzir iste uzroke kada bol zahvaća samo jedan zglob i kada zahvaća nekoliko. Ako je zahvaćeno više od jednog zgloba, vjerojatnije je da će neki poremećaji od drugih zahvatiti isti zglob s obje strane tijela (na primjer, oba koljena ili obje ruke). To se naziva simetrični artritis. U nekim stanjima također artritis ostaje u istim zglobovima tijekom cijelog napada. U drugim stanjima artritis prelazi iz jednog zgloba u drugi (migracijski artritis).

Koji su uzroci bolova u zglobovima?

Bolovi u zglobovima najčešće su posljedica osteoartritisa. To je zbog trošenja hrskavice povezanog s dobi, osobito u starijih osoba, osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, sportaša koji su intenzivno naprezali zglobove i žena nakon menopauze. Artritis je upala ili infekcija zgloba. Može biti akutna ili kronična. Bolovi u zglobovima također mogu biti posljedica traume, upale tetiva ili ligamenata ili čak druge bolesti poput gripe ili gihta.

Simptomi bolova u zglobovima

Simptomi boli u zglobovima razlikuju se ovisno o njihovom uzroku. Kod osteoartritisa zglobovi su bolni kada ustajete. Bol se poboljšava pri zagrijavanju zglobova, ali se pogoršava nakon neuobičajeno napornih vježbi, poput dugog vrtlarstva. Artritis se manifestira kao crveni, otečeni, bolni zglobovi tijekom dana. Bolovi u zglobovima uslijed traume bolni su pri najmanjem pokretu zahvaćenog zgloba. Prilikom procjene bolova u zglobovima liječnik najprije pokušava ustanoviti je li uzrokovana zglobnim stanjem ili ozbiljnom bolešću cijelog tijela (sustavna). Ozbiljan sustavni poremećaj može zahtijevati hitno specifično liječenje. Sljedeće informacije mogu vam pomoći odrediti kada trebate posjetiti liječnika:

 • Oticanje, toplina i crvenilo u zglobovima
 • Novonastali osipi, prištići ili ljubičaste mrlje
 • Čireve u ustima, nosu ili genitalijama
 • Bol u prsima, otežano disanje ili nedavni ili teški kašalj
 • Bol u trbuhu
 • Groznica, znojenje, gubitak težine ili zimica
 • Crvenilo ili bol u očima

U slučaju traume, znakova infekcije ili nepodnošljive boli, hitno se obratite liječniku. Jednostavni lijekovi protiv bolova, poput paracetamola, mogu biti od pomoći u ublažavanju boli osim odmora ili korištenjem gela za bolove u zglobovima Herbolo.

Herbolo biljni gel protiv bolova

Herbolo gel za zglobove i kosti preporučuje se osobama koje pate od mišića, bolova u zglobovima, akutnih ili kroničnih (tortikolis, bolovi u leđima, kontrakture, bolovi, ukočenost itd.). Kombinacija raznih biljnih ulja sa opuštajućim mirisima donosi vam prirodno i učinkovito rješenje koje će vam pružiti dobrobit i boriti se protiv boli. Eterična ulja su čista i prirodna, bez bojenja i sintetičkog mirisa. Njegova je učinkovitost dokazana kliničkim ispitivanjem pod nadzorom liječnika i fizioterapeuta:

 • Smanjenje intenziteta boli
 • Opuštanje mišića
 • Trenutno smirenje
 • Trajni smirujući učinak
 • Smanjenje napetosti mišićne kontrakture
 • Poboljšanje udobnosti, pokretljivosti i fleksibilnosti

Herbolo gel sastav i kako se koristi?

Zahvaljujući svojim prednostima i aktivnim sastojcima, Herbolo gel za zglobove omogućit će vam da brzo rasteretite zglobove i vratite fleksibilnost vašim pokretima dok opuštate mišiće. Ovaj gel za zglobove sastoji se od 4 eteričnih ulja koja se koriste zbog različitih svojstava, umirujuće, protuupalno i okrepljujuće protiv bolova u mišićima, a kompletan sastav čine:

 • Ekstrakt symphytum officinale
 • Ulje pelargonium graveolens
 • Ulje pelargoinium roseum
 • Ulje salvia sclarea
 • Ulje anthemis nobilis

Upute za upotrebu:

 1. Utrljajte Herbolo gel na upaljeno mjesto i nježno masirajte
 2. Koristite 3-4 puta dnevno
 3. Isperite nakon upotrebe

Ne koristiti ako ste trudnica ili dojilja. Samo za vanjsku upotrebu! Prije uporabe pročitajte upute!

Herbolo gel iskustva

Želim ostaviti vaše pozitivno mišljenje o upotrebi ovog gela. Možda će nekome biti od koristi. Već sam dovoljno dugo mučio bolove u zglobovima, osobito kada je loše vrijeme. Koljena ne samo da se uvijaju, već i jako bole, osobito ujutro. Svaki put kad ustanem iz kreveta imao sam jake bolove koje sam trpio godinama. Svaki korak izazivao je bol. Ali otkad sam dobio ovaj gel, svi bolovi u koljenu su nestali nakon redovite uporabe mjesec dana. Preporučujem Herbolo svima koji pate od bolova u zglobovima da ga isprobaju!

Amar

Herbolo gel sa puno različitih prirodnih sastojaka koji poboljšavaju cirkulaciju krvi, jačaju zglobove mi je puno pomagao. Nema alergijskih reakcija, iritacija i nuspojava koje sam imala upotrebom drugih proizvoda, moje tijelo je odlično reagiralo na ovaj gel, toplo preporučujem svima!

Ivana

Prije su ljudi liječili se narodnim lijekovima i lijekovima iz ljekarne, ali oni posebni nisu imali utjecaja. Podnijeti bol u zglobovima vrlo je teško. S Herbolo gelom bol trenutno nestaje, i sam osjećam da je mnogo bolje. Nema specifičan miris, cijena mu je također sasvim pristupačna i primjerena.

Marko

Herbolo gel cijena u BiH i Srbiji, gdje kupiti, i da li je dostupno u apotekama?

Da biste naručili, sve što trebate učiniti je ispuniti službeni obrazac, navesti svoje ime, prezime i broj mobitela preko službene stranice proizvođača. Predstavnik tvrtke, od kojeg možete zatražiti informacije koje vas zanimaju, kontaktirat će vas u najkraćem mogućem roku kako bi potvrdio vašu narudžbu. Za nekoliko dana proizvod ćete primiti izravno na kućnu adresu i plaćate pouzećem. Ovaj proizvod trenutno nije dostupan u apotekama, već samo preko online narudžbi. Cijena Herbolo gela je sasvim pristupačna i sam proizvođač nudi trenutni popust od 50% za sve buduće kupce u Srbiji i BiH. Naručite li dva ili više komada ovog gela, operator će vam ponuditi dodatni popust koji ne smijete propustiti. Zato ne propustite ovu priliku i naručite ovaj gel sa popustom na donjem gumbu!