Posted on: 4 rujna, 2021 Posted by: Petra Novak Comments: 0
natura active kapsule za hemoroide

Hemoroidi su proširene vene koje nastaju u anusu ili rektumu. Normalno je da vene u analnom području lagano nabubre pri pražnjenju crijeva. No, za razliku od normalnih vena, hemoroidi ostaju trajno prošireni.

Oko 1 od 2 odrasle osobe starije od 50 godina ima hemoroide. Zatvor, trudnoća i gubitak tonusa tkiva s godinama glavni su uzroci. U trudnica simptomi hemoroida obično nestaju nakon poroda.

Simptomi su povremeni i lako se prepoznaju: svrbež u blizini anusa, nelagoda pri sjedenju i krvarenje pri pražnjenju crijeva. Obično napad hemoroida traje nekoliko dana, a zatim se simptomi povuku.

Većina ljudi s hemoroidima može ublažiti simptome raznim kućnim tretmanima, ako je potrebno i lijekovima bez recepta. Međutim, hemoroidi ponekad stvaraju trajnu bol ili gotovo trajnu nelagodu. U tim slučajevima može se razmotriti medicinsko liječenje.

Hemoroidi: vanjski ili unutarnji?

Vanjski hemoroidi
Pojavljuju se pod kožom na otvoru anusa. Mogu izazvati oticanje u tom području. Osjetljiviji su od unutarnjih hemoroida jer se na ovom području nalaze osjetljivija živčana vlakna. Osim toga, rizik od stvaranja krvnog ugruška u proširenoj veni veći je nego kod unutarnjih hemoroida.

Unutarnji hemoroidi
Oni nastaju u anusu ili donjem dijelu rektuma. Razvrstavaju se prema stupnju razvoja. Skloni su napredovanju s jednog stupnja na drugi ako se ništa ne učini da se to uspori.

 • Prvi stupanj. Hemoroidi ostaju unutar anusa.
 • Drugi stupanj. Hemoroidi izlaze iz anusa u vrijeme defekacije i vraćaju se u normalan položaj kad se napor zaustavi.
 • Treći stupanj. Nakon defekacije hemoroide treba nježno zamijeniti prstima.
 • Četvrti stupanj. Hemoroidi se ne mogu vratiti natrag u anus.

Simptomi: prepoznavanje hemoroida

 • Osjećaj peckanja, svrbeža ili nelagode u analnom području.
 • Krvarenje i blaga bol pri defekaciji.
 • Osjećaj da je unutrašnjost rektuma natečena.
 • Isplakana sluz iz anusa.
 • Izlaz iz anusa osjetljivih izbočina (samo u slučaju unutarnjih hemoroida 2., 3. ili 4. stupnja).

Liječenje hemoroida temelji se na lijekovima protiv boli 1 do 2 tjedna. U nekim slučajevima potrebno je podvezivanje ili skleroza proširenih hemoroidnih žila, pa čak i operacija ili korištenje kapsula za hemoroide Natura Active.

Natura Active – Kapsule za liječenje hemoroida?

Natura Active rješenje je koje je pronađeno uz pomoć dugotrajnih istraživanja temeljenih na tradicionalnoj medicini. Natura Active kapsule mogu se koristiti samostalno i kao pomoć u liječenju sljedećih bolesti:

 • Povećani hemoroidi
 • Hemoroidi koji krvare i stvaraju dodatne, bolne probleme
 • Jačanje vena i borba protiv tromboze

Začinsko bilje sadržano u kapsulama Natura Active ne samo da će zaustaviti krvarenje hemoroida, već će pomoći i regeneraciji cijele okolne strukture, kao i nestajanju ili smanjenju hemoroida, dopuštajući vašim krvnim žilama da normalno funkcioniraju.

Sastav Nature Active kapsula i nuspojave

Natura Active sadrži ekstrakt sjemena Aesculus hippocastanum, kao i ekstrakt korijena Ruscus aceleatus. Ova ljekovita biljna svojstva pomažu tijelu da regenerira krvne žile, kao i cijelo tkivo pacijenta, kako bi uklonili otekline. Zbog toga se Natura Active pokazala učinkovitom čak i kao pomoć u liječenju krvnih ugrušaka.

Ekstrakt sjemenki Aesculus hippocastanum – poboljšava cirkulaciju, olakšava probavu, jača vene. Bogat je triterpenskim saponinima koji imaju protuupalna svojstva i sudjeluje u jačanju i liječenju krvnih žila.

Ekstrakt korijena Ruscus aceleatus – bogat fitosterolima i flavonoidima, ima umirujuće i protuupalno djelovanje.

Najvažnije je znati da Natura Active kapsule mogu ne samo smanjiti hemoroide, već i omekšati sadržaj u crijevima a ukoliko se pravilno koriste i biti sigurne za upotrebu bez ikakvih nuspojava.

Kako koristiti Natura Active kapsule i iskustva korisnika u Bosni i Hercegovini

Natura Active kapsule dolaze kao dodatak prehrani i sadrže 30 kapsula. Proizvođač preporučuje konzumaciju najviše 3 kapsule dnevno nakon obroka, ali ne više od tri. Preporučuje se 30-dnevni tretman kako bi se primijetili prvi rezultati, za teže oblike i liječenje do 3 mjeseca.

Sa obzirom da je ovaj proizvod jako popularan u Bosni i Hercegovini stekao je niz pozitivnih komentara a ovo su neki komentari sa foruma:

Rezultati su fantasticni, problem sa hemoroidima imao sam preko 11 godina, od kako sam se doselio u Ameriku, sada sam sretan covjek!!! HVALA!

Samir Fejzic

Nevjerovatno, na prvu nisam vjerovao da ce mi pomoci, ali kroz samo 15 dana prestao je svrbez i bol koji sam imao. Krvarenje se povuklo nakon nekih 40 dana koristenja – PREZADOVOLJAN!

Idriz Cosic


Ja se od srca zahvaljujem, odgodio sam operaciju hemoroida kako sam poceo koristi vase pilule.

Ivan Sekulic

Gdje kupiti kapsule za hemoride Natura Active u BiH, Cijena u Apotekama?

Natura Active kapsule za hemoroide nisu dostupne u apotekama u BiH i mogu se nabaviti samo putem web stranice proizvođača. Postupak naručivanja je vrlo jednostavan, a sve što trebate učiniti je otići na web stranicu proizvođača i unijeti svoje ime i svoj kontakt telefon nakon čega će vas telefonski operater kontaktirati. Plaćate samo kada je proizvod isporučen na vašu adresu, a dostava je besplatna. Trenutna cijena s popustom je 59,90 km i ovaj popust možete ostvariti klikom na donji gumb i naručivanjem sa službene web stranice distributera.