Posted on: 15 prosinca, 2020 Posted by: Petra Novak Comments: 0

Gubitak nekoliko dlaka svaki dan normalna je fiziološka pojava. Među tisućama dlaka koje imamo na glavi, više od jednog od deset svakodnevno odbacuje kosu na kraju svog života kako bi izrasla na njezinu mjestu. Fenomen postaje patološki kada se dlaka koja opada slabo nadomjesti, sve manjim i slabijim ponovnim rastom ili se više uopće ne zamjenjuje.

Tijekom ciklusa kosa prolazi kroz niz faza: rast (anagen) – koji kod žena traje 4 do 6 godina; odmor (katagen) – tijekom 2 do 3 tjedna; i pad (telogen) – tijekom 2 do 3 mjeseca. Svaki folikul (osnovna jedinica dlake) može osigurati dvadeset do dvadeset i pet ciklusa dlake.

Da bi kosa rasla do kraja rasta, treba joj povoljno okruženje: malo stresa, bez hormonalnih trzaja i kvalitetnih hranjivih sastojaka (posebno vitamina). Dakle, tijekom trudnoće ili visoke temperature, “telogena” se kosa brzo gubi, dok obično treba tri mjeseca da padne.

Nakon tri mjeseca neprekidnog gubitka, smatra se “kroničnom difuznom alopecijom”. To je slučaj za trećinu žena u dobi od 40 godina čiji se ciklus kose tada skraćuje na godinu dana, ili čak šest mjeseci. Kosa se minijaturizira, postaje lepršava, a folikul dlake se prerano iscrpljuje.

Mehanizam ovog kroničnog pada zahtijeva specifičan tretman: ovisi o unosu mikrohranjivih tvari, vaskularizaciji i inervaciji folikula. Kod žena ovaj problem nije zbog hiperandrogenizma. Budući da je gubitak kose kod žena višestruki, ne treba očekivati ​​čudo od minoksidila, koji djeluje samo na vaskularizaciju kose. Ipak, postoji rješenje za brz rast kose u obliku šampona Kossalin.

Šta je to Kossalin?

Kossalin je šampon vlasišta koji se svakodnevno koristi za poticanje rasta kose. Poboljšava opskrbu žila, folikuli dlake se tada stimuliraju, ceramidi jačaju vlakna kose, a vlasište prima hranjive sastojke. Ovaj je proizvod najprodavaniji šampon za regeneraciju kose na balkanu, a recenzije o njemu također su vrlo pozitivne. Ovo svakako morate imati ako želite vašu kosu vratiti u život.

Glavne karakteristike Kossalin šampona su:

  • Ubrzava rast kose – Njegovo djelovanje temelji se isključivo na visokoj koncentraciji prirodnih aktivnih sastojaka savršeno kombiniranih za čišćenje vlasišta, pomaže uklanjanju peruti, suvišnog sebuma i drugih uzroka gubitka kose, jača korijen i strukturu kose, podupire njezin rast i obnavljanje. Jača kosu od korijena do vrhova
  • Potiče stvaranje novih dlačica – Pomaže vašoj kosi da bude jača, zdravija, sjajnija, obnavlja korijen i strukturu kose i potiče rast nove kose. Rezultati su primjetni nakon 2 tjedna redovite primjene
  • Jaka kosa od korijena do vrhova – Jedinstveni recept za šampon za rast kose stvoren je kombiniranjem biljnih, hladno prešanih ulja, ricinusovog ulja, vitamina E i esencijalnih ulja. Kombinacija ovih sastojaka potiče mikrocirkulaciju vlasišta, pomaže njegovu revitalizaciju i jača kosu od korijena do vrha.

Šta čini glavni sastav Kossalin šampona, iskustva i recenzije korisnika u Bih?

Šampon Kossalin, kao što smo već spomenuli je prirodan proizvod, a njegov sastav najbolje govori o tome. Svi sastojci uključeni u ovaj šampon odabrani su i obrađeni najnovijom tehnologijom kako bi učinak bio što adekvatniji. Šampon Kossalin sadrži biljna ulja, ricinusovog ulja, vitamina E i esencijalnih ulja.

Iskustva i recenzije korisnika u BiH:

Odličan proizvod! Izuzetno mi je drago što sam uspjela pronaći proizvod koji nije agresivan, ali učinkovit prema svojoj problematičnoj kosi. Sve preporuke!

Maja

Šteta je što nisam ranije počeo koristiti Kossalin.
Moja kosa se doslovno preporodila!

Ema

Već dugi niz godina imam problem s vlasištem. Kossalin je jedini proizvod koji je uspio gotovo u potpunosti ublažiti simptome suhoće kože i svrbeža!

Marija

Gdje kupiti Kossalin šampon u BiH, cijena u apotekama?

Kossalin šampon vrlo je popularan proizvod izrađen od visokokvalitetnih sastojaka. Zlonamjerno, cijelo stvaranje na tržištu različitih proizvoda koji se mogu vidjeti uz original. Ako želite nabaviti najkvalitetniji proizvod Kossalin, dobra je ideja posjetiti službenu stranicu proizvođača. Moguće je formulirati naredbu koja će vam omogućiti da prihvatite izvorni proizvod i profitirate od svih pogodnosti, ali u onoj mjeri u kojoj to možete. Trenutna cijena ovog proizvoda je 39,90km uz popust koju vam nudimo ispod!