Posted on: 15 rujna, 2020 Posted by: Petra Novak Comments: 0

Akne su kožna bolest koju karakterizira osip crvenih prištića, mitesera i cista. Najčešće zahvaća lice i prsni koš, ali i leđa, trup ili čak vlasište.

Akne su odraz reakcija koje se odvijaju u lojnicama. Smještene u koži, ove žlijezde proizvode sebum, mazivu tvar. Ako nedostaje sebuma, koža će biti suha i lako se ispucati. Ako je ima previše, koža će postati masnija i sklonija aknama. To je zato što višak sebuma ometa kanal lojnih žlijezda. To olakšava razmnožavanje bakterija koje su normalno prisutne u koži, a posebno bakterija Propionibacterium acnes, odgovornih za upalu (crvene mrlje). Kad se blokirani folikul previše proširi, uzrokuje retencijske lezije (miteseri i mikrociste).

Simptomi akni prilično se dobro liječe u adolescenata. Ponekad ih je teže izliječiti kod odraslih.

Na koga utječu akne?

U zapadnim zemljama akne su vrlo česte među adolescentima: procjenjuje se da ih odjednom ima 80% do 90%. Dječaci su više pogođeni nego djevojčice. Iz tog razloga njih 10% do 20% posjeti liječnika. U većini slučajeva akne nestaju oko 20. ili 30. godine života, ali ponekad nastaju, poznate kao kasne akne.

Acnex kao trajno rješenje za akne?

Ako se ičega moramo sjetiti kada imamo masnu kožu sklonu aknama, to je važnost vaše rutine njege kože. Sredstvo za uklanjanje šminke, gel za čišćenje, serum i krema: to su gesla za zdravu kožu, bez sjaja i bez budućih ožiljaka. Sada, s ove četiri osnovne stvari, rado ćete računati i na maske i pilinge u svojoj isporuci. Piling će ukloniti svu mrtvu kožu i ostaviti je mekom. Pročišćavajuća ili antioksidativna maska ​​ispunit će hidrataciju, pružajući sjaj i regulirajući teksturu kože. U žena u odrasloj dobi akne mogu nastati zbog primjene kontracepcije, pa kad se razdoblja menstruacije ne ustručavaju koristiti masku barem dva puta tjedno. Zatim, kako biste sakrili sitne prištiće koji vas muče, ne ustručavajte se koristiti korektivne štapiće i matirajuću podlogu.

Za ljude koji su znatno pogođeni jakim aknama, savjetujemo vam isprobate novi proizvod na tržištu Acnex. Zahvaljujući nevjerojatnim pročišćavajućim svojstvima, Acnex apsolutno je oružje protiv prištića! Redovito se primjenjuje, vidljivo smanjuje potonje. Ulje čajevca koji je glavni sastojak smanjuju upalu i sprječavaju izlazak bubuljica. U slučaju ožiljaka ili iritacije, s druge strane ovo eterično ulje, ublažava i umiruje.

Acnex liječi sve poznate vrste akni:

  • ACNE COMEDONICA – Poznate kao blage akne. Najčešće se pojavljuju na čelu, nosu i obrazima tokom puberteta, ali se mogu pojaviti i u kasnijem životu.
  • ACNE PAPULOPUSTULOSA – Umjerene akne, Papulopustular Acne. Najčešće se pojavljuju na čelu, nosu i obrazima. Ostavljaju ožiljak!
  • ACNE CONGLOBATA – Poznate kao ozbiljni oblik akni, pojavljuju se tokom cijelog života i to na nosu, bradi, vratu, leđima. Mogu biti jako opasne!
  • ACNE FULMINANS – Po obilježjima slične su Acne Conglobata. Pogođene osobe mogu iskusiti groznicu i upalu zglobova. Pojavljuju se na različitim dijelovima tijela i mogu biti jako opasne.

Upustva za korištenje Acnex, prednosti i forum iskustva korisnika u Bosni i Hercegovini

Način upotrebe:

Upustvo za upotrebu dobijete uz preparat. Formula preparata i omjer sastojaka prilagođeni su svim tipovima kože kao i svim vrstama akni.

Prednosti preparata Acnex:

Brza pomoć – Već u prvih par dana nakon uzimanja, stanje će se početi normalizirati!
100% sigurno – Zahvaljujući svojoj formuli Acnex mogu koristiti svi uzrasti
Sveobuhvatno poboljšanje zdravstvenog stanja – Koža je najveći organ i zbog toga rješavanjem oboljenja kože kompletno stanje organizma se popravlja
Djelotvorni rezultat bez neželjenih posljedica – Idealan omjer posebno odabranih sastojaka čini Acnex posebnim.

Forum iskustva korisnika Acnex u BiH:

Za mene je Acnex postao pravi spas. Prije nekoliko sedmica imala sam nevjerovatnu infekciju po leđima. Kao da sam tinejdžerka. Acnex mi je poklonila prijateljica kada se vratila iz Srbije u Bosnu sada nakon ovih problema sa granicama zbog virusa, tamo je to probala i ostala je u šoku, barem tako ona kaže. Dala mi je 3 bočice. Naravno, nisam pretjerano razmišljala samo sam odlučila da probam. Koristila sam redovno. Dala mi je još neku kremu FaceRevita sa kojom sam izbijelila kožu nakon korištenja ovog preparata i tako sam u potpunosti riješila svoj problem. Jako mi je drago, mislim da sam samo imala sreće što imam pravu prijateljicu i što sada zbog nje imam Acnex. Da toga nije bilo stvarno ne znam da li bih uopšte ikad ponovo otišla na plažu.

Belma Tahirović, 41 godina, Sarajevo

Prije nekoliko godina išla sam na liječenje u Tuzlu. Tamo su sprovodili istraživanje o novom preparatu protiv akni. Naravno da sam se bojala. Ali šta sam drugo mogla uraditi? Nijedan drugi lijek mi nije pomagao, pa sam odlučila probati. Srećom, bila sam u grupi koja je dobijala Acnex, a ne Placebo. Nakon par dana, akne su počele da se “suše”. Postupno sam se počela osjećati mnogo bolje! Mnogo mi je drago što sam učestvovala u istraživanju ovog lijeka. Moje lice ponovo blista

Lejla Bećirović, 29 godina, Bihać

Prije nego sam uzeo Acnex imao sam akne posljednji put u srednjoj školi. Međutim nedavno mi se pojavio veliki broj njih najviše na ramenima. U 35. godini shvatio sam da hitno trebam dovesti sebe u red. Nakon nekog vremena saznao sam za Acnex i koristio ga nakon tuširanja svakodnevno. Sada bar dvije boceAcnexa uvijek imam u rezervi, nikad se ne zna 🙂

Abdulah Sijarić, 23 godine, Zenica

Acnex cijena u dm i gdje kupiti u apotekama Bih?

Ulje za akne Acnex može se kupiti na službenim web stranicama proizvođača. Samo ispunite jednostavan obrazac u kojem će biti navedeni podaci o narudžbi, adresa, telefonski broj i željeni način plaćanja te način na koji želite primiti proizvod. U sljedećem koraku možete odlučiti hoćete li kupiti manje pakiranje ili veće. Trenutna cijena je 110km, ali klikom na gumb ispod možete sebi osigurati popust od 50%. Proizvod nije moguće nabaviti u trgovinama kao što su dm ili u apotekama, samo na web stranicama proizvođača.